2021. május 7., péntek

Kémia Zsírok, olajok 05.07

Kedves Nyolcadikosok!


Nézzük tovább a tápanyagainkat!

Zsírok és olajok



Olvasd el a tankönyv 99-100. oldalát!

Válaszolj a kérdésekre! Így meglesz az óravázlatod!
  1. Mi az avasodás? Mik gyorsítják az avasodást?
  2. Miért fontosak a zsírok, (az olajok) az emberi szervezet számára?
  3. Milyen szerepük van az emberi szervezetben? (Ötféle funkciót sorol fel a könyv, több helyen találod meg!)
  4. Mik az alapvető különbségek a zsírok és az olajok között?
  5. Mit kell tudnunk az oldódásukról?
  6. Milyen következményei vannak a túlzott zsírfogyasztásnak? („Magyaros konyha” szürke rész)
  7. Sorolj fel 5 zsírfajtát!
  8. Sorolj fel különböző magvakból sajtolt olajfajtákat! (Legalább ötfélét, lehet akár tíz is!)

RTL Híradó – Sovány vagy kövér? | RTL
Ha nem tudsz teljes választ adni valamelyik kérdésre, hagyj ki helyet a vázlatodban, csütörtökön megbeszéljük!
A vázlat beküldendő: 16 óráig (garaiedit62gmail.com) Ez az ötödik.


Ha érdekel a téma egy-két rövid cikk:
Te is kereshetsz cikkeket! Tájékozódj!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése