2021. május 4., kedd

Földrajz - 05.04.

 


Kedves Nyolcadikos!

09:00 - Teams


Itt a lehetőség, hogy szerezz egy ÖTÖST! 👀
Ehhez a következőt kell tenned:

Válassz a tanult Közép-Európai országok /NÉMETORSZÁG, LENGYELORSZÁG, CSEHORSZÁG, SVÁJC, AUSZTRIA, SZLOVÉNIA, SZLOVÁKIA, ROMÁNIA/ közül egyet, amelyik számodra a legérdekesebb ahová a legszívesebben elmennél és mutasd be, hogy miért.

Keress a választott országban 5 látnivalót és készíts egy PPT-t. 5 látnivaló = 5

Minden látnivalóhoz tartozzon kép és bemutató szöveg is, de nem olyan, amit egy az egyben átmásolsz valahonnan. Legyen áttekinthető, szép, igényes munka!
Határidő: 05.07. 16:00
 

Ma Európa legmagasabb hegységével az Alpokkal (tk.95.o.) és a Kárpátokkal (107.o.) ismerkedhetsz meg.


Alpok

Nézd meg a videót:
ALPOK
A GLECCSEREK MUNKÁJA

Válaszolj a kérdésekre!

1. Ennek a hegységrendszernek a tagja az Alpok (és a Kárpátok is):                                                                     2. Erre a két részre tagoljuk az Alpokat:                                                                                                                 3. Az Alpok legmagasabb pontjának neve, magassága:                                                                                           4. Lavina:                                                                                                                                                                5. Mi jellemző az Alpok növényzetére?                                                                                                                6. Az Alpok jellemző szele:
                                   


Kárpátok

Nézd meg:
KÁRPÁTOK - MAGAS-TÁTRA

Válaszolj a kérdésekre!
 

1. A Kárpátok legmagasabb hegysége:                                                                                                                     2. Kárpátok legmagasabb pontja:                      ,          m                                                                                      3. Sorold fel a Kárpátok részeit:                                                                                                                              4. Milyen a Kárpátok felépítése?                                                                                                                              5. Milyen kőzetanyagú vonulatokkal találkozhatunk?
6. Milyen a Kárpátok vízhálózata?

varga-barany.marianna@vargatamas.hu

Marianne néni

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése