2020. május 14., csütörtök

Angol - Dóri néni csoportja 2020. május 14.

Dear students,

The wordtest was easy peasy lemon squeezy, right? Good job everyone!

Online lesson at 10 o’clock!

Ma szakadjunk el kicsit a tankönyvtől, munkafüzettől és csináljunk valami olyat, amit szerintem mindenki szeret csinálni… hallgassunk zenét!

Az online órán bemutatok nektek egy olyan oldalt, amelyen nem csak meghallgathatod a kedvenc angol dalaid, de ezáltal még a hallott szövegértésed is fejlesztheted és tanulhatsz is. 



Csatlakozz 10-kor az online órához és megmutatom ezt a honlapot, és hogy hogyan használd!
Óra után felrakom ide az oldal linkjét és a mai feladatod!

Tehát az oldal, ahol zenehallgatással játszva tudsz tanulni a LyricsTraining
What does a lyrics mean? Lyrics are the words of a song (=dalszöveg). 


Feladat: Keress a LyricsTraining oldalon egy olyan angol nyelvű dalt, amit szeretsz, játszd végig, egészítsd ki a dalszöveget úgy, ahogy mutattam és ha kész vagy küldj egy képernyőképet róla!

Válaszd a Beginner szintet és a Choice Mode-ot. Nem kell regisztrálnod az oldalon, ha megkérdezi, hogy szeretnél-e fiókot (account) csinálni, akkor válaszd a ’Maybe later’ opciót és már kezdheted is a feladatot.

Amikor elindítod a dalt, a dalszöveg a videó alatt fog megjelenni. A szövegből hiányoznak bizonyos szavak. Jobb oldalt lesznek a szavak, amikből választani lehet.
Ha jól választottál, akkor megjelenik a szó a szövegben és egy zöld pötty lesz alatta.
Addig nem megy tovább a dal, amíg nem sikerül eltalálni a jó megoldást (ha újra szeretnéd hallgatni azt a részt, amiben a hiányzó szó van, akkor nyomd meg a videó alatt a bal oldali gombot). 

…és akik inkább olvasni szeretnek? Nekik is van egy jó hírem! Az Oxford Learner’s Bookshelf oldalon 2020. június 30-ig ingyen elérhető 149 angol könyv, amiket direkt nyelvtanulóknak szántak. Csak regisztrálnod kell, és már kérheted is az ingyen olvasnivalót. Óra végén ezt is megmutatom. 


Have fun!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése