2020. március 23., hétfő

Testnevelés 2020.03.23.

Kedves Gyerekek!

Mivel már a második digitális hetet kezdjük, a testneveléssel kapcsolatosan a következőket javaslom, kérem: Valószínűleg nem mondok senkinek újdonságot azzal, hogy ebben az új helyzetben a testnevelés az a tárgy, ami talán a legnehezebben kivitelezhető otthoni körülmények között. Fontos tudnotok, hogy az izomzat már igen rövid tétlenség után is elkezd visszafejlődni, ezért mindenkinek érdeke, hogy ebben az időszakban is valamennyit mozogjunk. Most, hogy iskolán kívül kell teljesíteni a tanévet, kérem, értsétek meg, hogy a betegségek elkerülésének egyik módja – ha nem a legfontosabb – az immunrendszer erősítése. Sportoljatok, mozogjatok, ezzel megnő az esélyetek, hogy nem betegedtek meg! Talán nem is gondolnátok, de már önmagában az a mennyiség, amit napközben mozgással végeztek (pl. bemenni az iskolába, lépcsőn le-föl járkálás, séta a folyosón az osztálytermek között, futás a busz után…stb.) biztosítja, hogy az izomzatod szinten tartsd. A közeljövőben értelemszerűen ezek az alap mozgások nem lesznek részei az életünknek, így magunknak kell megoldani meglévő izomzatunk szinten tartását.
Tudom, hogy az online térben nem tudok testnevelés órákat tartani, de nagyon bízom benne, hogy mindenki belátja, mennyire fontos, hogy napi szinten mozogjunk valamennyit.
Annak érdekében, hogy én is nyugodt legyek azt illetően, hogy minden tanuló végez valamilyen testmozgást, visszaigazolást is szeretnék látni tőletek edzésnapló formájában. Minden pénteken küldeni fogok vagy kérdőívet vagy tesztet, vagy csak egy kitölthető dokumentumot, ahova írhatjátok a heti testmozgásotokat.
Szeretnélek titeket ösztönözni arra, hogy minél többet mozogjatok, ezért az aktív tanulók biztosan számíthatnak jutalmazásra.
Kérdezzetek bátran! Mozogjatok önállóan, tudatosan, kreatívan, kényszer nélkül, becsületesen! Akinek nem elég, amit nap mint nap küldök, az ellátogathat a blogomba Szilvi néni blogja.
Üdvözlettel: Szilvi néni

Mai feladat:

Erősítés okos doboz

Jó testmozgást kívánok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése