2021. március 18., csütörtök

Testnevelés-Kézilabda, posztok

 Sziasztok!

Ma a kézilabdában szereplő posztokról lesz szó. 

Mezőnyjátékos lehet:

  • Jobb szélső,(támadáskor: balkezes, szélső játékos, indításoknál gyakran ő dob ziccert, vagy középre tör.Védekezéskor: posztján védekezik, zavaró, vagy középső védő)

  • jobbátlövő, (támadáskor: balkezes, átlövő játékos, tehát az egyik fő gólszerző, fontos a játékkapcsolata a belső emberekkel. Védekezéskor:posztján középső védő)
  • irányító, (támadáskor: jobb- vagy balkezes, ő a karmester: a csapat vezére, mozgatója, “figura-bemondója”. Védekezéskor: posztján középső védő vagy zavaró.)
  • balátlövő, (támadáskor: jobbkezes, átlövő játékos, tehát az egyik fő gólszerző, fontos a játékkapcsolata a belső emberekkel. Védekezéskor: posztján középső védő.)
  • balszélső (támadáskor: jobbkezes, szélső játékos, indításoknál gyakran ő dob ziccert,vagy középre tör. Védekezéskor: posztján védekezik, zavaró, vagy középső védő)
  • beálló (Támadáskor: jobb- vagy balkezes, a “húsdarálóból” gyakran befordul és lő, de főleg nyitja és zárja a falat)
Kapusok: 
A kapus az egyetlen játékos, amely a saját kapujának előterében korlátlanul mozoghat, akár a labdával is, figyelmen kívül hagyva a mezőnyjátékosokra érvényes lépésszabályt is. A kapus a kapuelőtérben védekezés céljából bármely testrészével érintheti a labdát. Azonban eközben nem veszélyeztetheti az ellenfelet. A hatos vonalon kívül viszont nem ütközhet az ellenfél játékosával, mert ezért végleges kiállítás jár.

Mozgásos feladat mára: 
Keringés fokozó feladatok
1.      Helyben futás
2.      Térdlendítéssel futás
3.      Sarok lendítéssel futás
4.      4 db térdlendítés, 4db saroklendítés futás közben
5.      Zárt lábbal szökdelés (kb 15mp)
6.       Jobb lábon szökdelés (kb 15mp)
7.      Ball lábon szökdelés (kb 15mp) Bal haránt állásból, ugrás jobb haránt állásba majd vissza (4x)

Jó mozgást!
Szilvi néni

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése